Merhaba kızlar, bugün biraz garip ama bir o kadar da merak uyandıran bir konudan bahsedelim; Sevgiliye adet kanı içirmek. Evet, evet, kulağa tuhaf geliyor, biliyorum! Kimileri bunu aşk iksiri gibi görüyor, sevgiliyi kendine bağlamanın garantili bir yolu sanıyor. Ama açık konuşayım, büyüye falan inanmayan biri olarak bana bu iş biraz saçma geliyor. Sizce de öyle değil mi, yoksa ben mi fazla gerçekçiyim?
Öncelikle şunu söyleyeyim, kimseyi yargılamak niyetinde değilim. Hepimiz o eski dedikoduları duymuşuzdur; belki bir anlık çaresizlikte “Acaba mı?” diye geçirmiştir aklınızdan. Ama büyülü işlere inancım sıfır. Yani gerçekten, eğer birini kendine bağlamak bu kadar kolaysa, hepimiz çoktan bu yöntemi kullanıyor olmaz mıydık?
Nereden çıktığını anlıyorum tabii. Tarih boyunca pek çok kültürde adet kanı güçlü, hatta gizemli bir şey olarak görülmüş. Doğurganlık, yaşam, enerji filan… Ama bir yandan da düşününce, bu sadece vücudumuzun doğal bir süreci. Hani içinde sihirli bir güç falan yok, değil mi? Bildiğin kan işte!
Bilimsel açıdan bakarsak da ortada hiçbir kanıt yok. Adet kanının birinin duygularını ya da davranışlarını değiştirdiğine dair en ufak bir bulgu yok. Ayrıca, birinin haberi olmadan içeceğine bir şey katma fikri bana hem iğrenç hem de yanlış geliyor. Bir ilişkide güven en önemli şey değil mi? Niye gizli saklı işlere girişelim ki?
Bence sevgiliyle bağı güçlendirmek istiyorsanız, bu tarz tuhaf yöntemlere gerek yok. Oturun, konuşun. Duygularınızı paylaşın, onun neler hissettiğini dinleyin. Gerçek “büyü” bence burada yatıyor; iletişim ve karşılıklı saygı. Hem kimyasal bir şey katmaya çalışmaktansa, güzel bir kahve yapıp birlikte içmek daha romantik değil mi?
Tabii yine de merak ediyorsanız, biraz araştırabilirsiniz. Hangi kültürlerde böyle inanışlar var, tarihsel olarak nereden geliyor, bakması bile eğlenceli olabilir. Ama günün sonunda, ilişkiniz sizin ilişkiniz. Size ne iyi geliyorsa onu yapın — just maybe kanı işin dışında tutun derim ben.