Merhaba arkadaşlar, kedim için Broadline iç dış parazit tedavisini düşünüyorum. Hem pireler hem de solucanlar için etkili olduğunu duydum, ama emin olamıyorum. Kullanan var mı? Gerçekten işe yarıyor mu? Yan etkileri nelerdir? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Broadline, kediler için hem iç hem de dış parazitlere karşı etkili bir spot-on tedavidir. İçeriğinde fipronil, (S)-methoprene, eprinomectin ve praziquantel bulunur. Fipronil ve (S)-methoprene pire ve kenelere karşı, eprinomectin ve praziquantel ise çeşitli kurt türlerine karşı etkilidir.
Uygulama videodan da göreceğiniz üzere oldukça basit:
-
Kedinizin ensesindeki tüyleri ayırın.
-
Damlayı doğrudan cilde uygulayın.
-
Kedinizin yalamaması için dikkat edin.
Uygulama sonrası 24-48 saat içinde pireler ölmeye başlar, kurtlar ise birkaç gün içinde etkisiz hale gelir. Yan etkiler nadir görülür, ancak bazı kedilerde uygulama bölgesinde geçici kaşıntı veya kızarıklık olabilir. Ciddi bir reaksiyon görürseniz, veterinerinize başvurun.
Ben de Broadline ile Frontline arasında kaldım. Frontline sadece dış parazitlere yönelik, ama Broadline hem iç hem dış parazitleri kapsıyor. Eğer kedinizde kurt problemi varsa veya önlem almak istiyorsanız Broadline daha iyi bir seçenek. Fiyat olarak biraz daha pahalı ama tek ürünle iki sorunu çözüyorsunuz.
Hiç kedi beslemedim o yüzden bilmiyorum…