Coledan D3 İlacı Ne İşe Yarar?

Merhaba, doktorum halsizlik şikayetiyle Coledan D3 yazdı. Bu ilaç tam olarak ne işe yarıyor, kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Merhaba, Coledan D3 aslında D vitamini eksikliğini düzeltmek için kullanılan bir ilaç, içinde D3 vitamini var. Halsizlik, bitkinlik, kas ağrıları falan genelde D vitamini düşük olduğunda ortaya çıkabiliyor, o yüzden doktorlar bunu yazıyor. Kemiklerin güçlenmesi, kalsiyumun vücutta iyi çalışması ve bağışıklığın toparlanması için baya önemli bir vitamin. Genelde damla şeklinde, ağızdan alıyorsun, istersen suya ya da yemeğe katıp içiyorsun. Ben kullanmaya başladıktan sonra birkaç hafta içinde kendimi daha enerjik hissettim, sabahları yataktan zombi gibi kalkmayı bıraktım resmen! :smile: Ama tabii herkesin vücudu farklı, o yüzden doktorun dediği doza uymak önemli.
Bana yazıldığında başka kadın forumlarında falan okuduğum kadarıyla kullananların çoğu memnundu, özellikle kan tahlilinde D vitamini seviyesi düşük çıkanlar baya fayda görmüş. -Nadiren de olsa midesi bulanan ya da hafif baş dönmesi yaşayan olmuş, öyle durumlarda doktora danışmak lazım. Ben kullanırken şişeyi iyice çalkalıyorum, bazen dil altına damlatıyorum çünkü öyle daha iyi emiliyormuş. Bir de bu ilaç devlet tarafından ödeniyor, eczaneden kolayca alınıyor. Sen de deneyip nasıl hissettiğini yaz bence, merak ettim! :blush:

D vitamini içeren bir ilaç. Kan düzeyinize bakıp eksiklik görüldü ise yazmıştır doktorunuz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim @sema @lena